Om båtjuristen

”…vi har varit båtmänniskor sedan barnsben…”

Båtjuridiken är en del av båtlivet. Att göra rätt från början eller agera rätt när något oförutsett inträffar innebär goda förutsättningar att få ägna sig åt ett bekymmersfritt båtägande.

En del av Hällar Advokatbyrå

Båtjuristen är en del av Häller Advokatbyrå. Vi har stor erfarenhet av båtar, båtjuridik och de regelverk som finns för motor- och segelbåtar. Genom att vi själva är båtmänniskor sedan barnsben har vi tillägnat oss en unik sakkunskap om de flesta frågor som rör båtjuridiken:

  • köplagen
  • konsumentköplagen
  • avtalsrätt kring båtaffärer
  • import och export av båtar inom och utom EU
  • inte minst tvister samt hur man undviker och löser dessa.

Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning.

Lars Häller

Lars Häller arbetar med företags- och privatjuridik samt och biträder vid tvister i domstol etc. Han biträder klienter inom ett flertal olika branscher. Lars har även lång erfarenhet av båtjuridik och har skrivit en bok i ämnet (Norstedts). Efter avslutade studier vid Lunds Universitet 1992 och tingsmeritering vid Trelleborgs tingsrätt arbetade Lars på advokatbyrå och arbetsgivareförbud fram till 2002 från vilket tid han drivit egen juridisk verksamhet.

Elisabeth Larsson

Elisabeth arbetar som juristassistent /advokatsekreterare. Elisabeth har lång administrativ erfarenhet och dessutom erfarenhet från förhandlings- och affärsverksamhet.